Citroën Xsara Picasso (2000 - 2010): Небојша pita ostale vozače | MojaGaraža Citroën Xsara Picasso (2000 - 2010): Небојша pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

Imam problem sa instrument tablom, nekada neće da radi, a tada ni klima ne radi! Sumnjam u kontakt bravu, jer mi se dešava da ključ neće da se okrene lagano, nego ga moram polako izvlačiti i onda se okrene! Ako je neko imao problem neka mi javi za rešenje! Hvala unapred!

08. Maj 2013.
Bojan Stevanović 08. Maj 2013.

Verovatno je neki kontakt u pitanju. Kluc se tesko okrece kada se volan zakljuca, onda zateze dok se kljun za zakljucavanje ne oslobodi. Ako se desava kad volan nije zakljucan onda definitivno brava nije dobra.

Bojan Zdravković 08. Maj 2013.

Može biti el. uložak brave blje to radi na vreme jer ako jeste brava će ti skroz blokirati , a onda ćeš plaćati 30 do 40 evra da ti ključar oslobodi ključ da bi električar mogo da uopšte zameni el . uložak .To mi se desilo odma dok sam uzeo auto nisam mogo da ugasim blokira ključ jednostavno dođe do...Pročitaj više

Bojan Mrđa 09. Maj 2013.

Skoro pa sigurno ti je otisao ulozak brave. Desava se kada klima, tj ventilator radi na maximumu, sto dovodi do toga da se kontakti unutar brave spale, tj slepe. Manifestuje se otkazom rada ventilatora (a samim tim i klime) kao i teskim okretanjem kljuca, a u tezim slucajevima i blokadom brave.

Небојша Декић 12. Maj 2013.

Ventilator mi uvek radi, proverio sam žice koje izlaze iz brave i uvek kada okrenem ključ one daju kontakt, a ključ mi sada se bolje okreće jer sam zavrnuo šraf na bravi koji se olabavio. Novo što sam primetio da mi prijavljuje da je deaktiviran air bag za suvozača i ako je on aktivan.

Небојша Декић 29. Maj 2013.

Решио сам проблем, одвезао ауто код мајстора и он је цео БС скинуо и прегледао, очистио и вратио. Сада све ради како треба. Брава није била проблем,

Bojan Mrđa 29. Maj 2013.

Gorane. fabricka greska kod xsara je problem sa spaljivanjem kontakata u bravi ako ventilator radi na maximumu. Citroen je pozivao xsare picasso na ugradnju releja koji rasterecuje kontakte. Imas cak i u autodati objsnjenje u vezi releja.

Gillian Anderson 07. Dec 2017.

E ovako, nadam se da sam pogodila gde treba da pisem Prvo pozdrav svima a drugo ako moze mali savet.
Imam lepu ponudu da pazarim Citroen Xsara Picasso 1.6i 2003 god. Apsolutno nemam iskustva sa Citroenom pa ako moze mala pomoc. U prici sa prodavcem naravno sve je u najboljem redu samo mala sitnc, ze
...Pročitaj više

Goran Stevic MG moderator 10. Dec 2017.

Ne bi ti preporučio baš tu xsaru d uzmeš. Čim se pali na prekidač ko zna šta sve tu još ima a nije ti rekao. Takođe 1.6hdi motor i nije baš za pohvalu, osetljiv je i kvarljiv. Bolje uzmi 2.0hdi on je daleko pouzdaniji.

Top