Zastava Florida (1988 - 2008): Toma pita ostale vozače | MojaGaraža Zastava Florida (1988 - 2008): Toma pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

Kupio sam Yugo floridu 1.4 1991. Kada je hladno nece da upali,a pogotovo sada kada je ovde u Zrenjaninu sneg. Sipao sam start sprej,beznin u karburator i nece. Sta bi moglo biti a treba mi auto?

24. Mar
Boki Made in Serbia MG moderator 25. Mar

Skini kabl bobine sa razvodnika i približi ga na 0,5 cm metalnom delu motora. Neka neko zavergla a ti prati da li ima varnice. Ako varnički jako i ravnomerno onda je bobina ok, ako ima slabu ili nikakvu varnicu onda su ili bobina ili komutator u kvaru.

Tibor Koči 25. Mar

Tomo, verovatno nemaš varnice na svećicama. Pošto si sipao gorivo direktno u karburator i probao start sprej ako nije sastavio ni jedan takt samo struja može biti problem. Da nemaš neki alarm? Oni obično prekidaju struju anlasera ili struju bobine.

Toma Pesic 25. Mar

Nemam alarm ,sto se tice struje na instrument tabli imam kratak spoj ne radi obrtomer i neki pokazivaci. Danas smo gurali auto proradi 2-3 sek. Kada je jutro i sad kada je hladno jedva pali.Kada je toplije pali iz prve.

Boki Made in Serbia MG moderator 27. Mar

Meni se to jednom desilo kod Kadeta, pomešao je bio benzin i plin, motor je jednostavno bio prepunjen gorivima, presisao kako bi se reklo. Vukli smo ga 3 km motor se okretao u 3. brzini i nije hteo da upali, da bi na kraju jedva probio i upalio nekim čudom. Posle toga me nikad nije zezao.

Top