BMW 5-Series Sedan (2003 - 2010): Luka pita ostale vozače | MojaGaraža BMW 5-Series Sedan (2003 - 2010): Luka pita ostale vozače | MojaGaraža
Objavi

Pozdrav, hteo jedno pitanje da postavim cisto radi savetovanja. U pitanju je BMW 520d 163ks naime dok radi u leru dosta je bucniji od ostalih koje sam cuo sa istim tim motorom, u kabini se oseca da vibrira i da podrhtava da radi. Primerke koje sam ja gledao radili su na 900 obrtaja moj radi 700 otprilike i dok radi oseca se kao da se muci i da jedva radi. Preso je pravih 370.000km, razmisljao sam da sipam dvotaktol ulje da procisti dizne tako mi vecina majstora rekla, sta vi mislite?

02. Okt
Boki Made in Serbia MG moderator 03. Okt

Manji ler gas nema veze sa mehaničkim delovima, ler gas reguliše pedala gasa, tu je neka elektronika koja upravlja sa tim. Mada se poveća kad je klima uključena kod svakog motora. Kod mene je fabrički oko 750 rpm (nije BMW), ali kad radi klima onda radi na 900 rpm.

Vasilije Zderonjic 04. Okt

Ma kakvo dvotaktol ulje u common rail motore, gde pritisak u diznama ide preko 100 bara. Prvo ti nađi nekog krštenog majstora, a ove budale što popravljaju Golf dvojke zaobiđi u širokom luku .

Vasilije Zderonjic 12. Okt

Dvotaktol se sipao zbog starijih Boš pumpi u motorima koji su bili predviđeni da rade na D2 dizel. Otprilike, ovaj novi euro dizel ih nije dobro podmazivao pa su se krunile. Posle se proširila priča da ga treba sipati i u novije modele jer kao i kod njih štiti pumpu visokog pritiska. Na kraju je nek...Pročitaj više

Top