MojaGaraza - BMW 1-Series Hatchback (2004 - 2011) | MojaGaraža MojaGaraza - BMW 1-Series Hatchback (2004 - 2011) | MojaGaraža

Pronađi automobil

Nema ocena
N/A
 • Cena/Kvalitet:
  N/A
  Komfor:
  N/A
 • Održavanje:
  N/A
  Potrošnja:
  N/A
 • Pouzdanost:
  N/A
Prednosti
Mane

Cena/Kvalitet Pouzdanost Potrošnja Motor

Kao začetniku nove serije BMW se baš potrudio oko ovog modela. Generalno poznat je po veoma kvalitetnoj izradi, čvrstini šasije, odlično vešanje, kočnice, dobrim materijalima u kabini i odličnoj ergonomiji, jednoj opštoj pouzdanosti (naročito ako je M47 motor u pitanju), te izvanrednim voz...

Meni nije bilo teško da ga zavolim, a siguran sam da neće nikome ko gaji iole ljubavi prema automobilima. Za one kojima je auto samo od tačke do tačke B ili ima neke svoje Golf poglede na svet (te sve ovo što ja napisah smatra za budalaštinu i bespotrebno loženje) Serija 1 svakako nije auto z...a njega. Njemu će da bude neudoban, da ga žulja, da mu bude nizak, skučen pozadi, ružan, odsečen sa predugačkom haubom, na dizel se ore, ’nema BMW-a bez 6-aka’ ili šta već.. E, za one koji traže auto sa dušom, koji je pritom i kralj na putu evo i nekih smernica na koje treba da obrate pažnju..
Ko nije navikao na BMW-ovu 'tvrdoću', trebaće mu malo navikavanja na ležećim i po džombama (..ali zato kada sašije kao pegla sa 80km/h u krivinu brzo će to zaboraviti).
Zbog niskog sedenja, koje doprinosi tom uživanju u vožnji, nije baš nazgodnije ako po gradu morate mnogo puta da ulazite i izlazite iz auta. Takođe, u modelu sa 5 vrata (E87), izraženi luk kod zadnjeg točka može smetati kod stavljanja sedišta za decu na zadnju klupu isl.. Na zadnjoj klupi ima malo manje mesta, ali nije strašno. Kolena nisu frka, bitno je samo da vozač i suvozač ne spuste sedište skroz do poda, da bi imalo mesta za stopala.
Od opreme obavezno juriti model sa sportskim sedištima, dobrim M Sport volanom i bar zadnjim parking senzorima. Dok sve ostale BMW džidža bidže, poput grejača sedišta i volana, električno pomeranje sedišta, dvozonske klime, HK ozvučenje, iDrive, multimedije, alkantare i M Badge detalja itd.. Naravno što više to bolje.

Najbitnije je da uzmete auto koji je dobro održavan, da ima ZDRAV motor, sve ostalo nije problem, lako se reši kod dobrog majstora za BMW i nije papreno. Serija 1 i E46 su najpovoljniji za održavanje od svih BMW-a. Delova ima svuda i cene su prosek ili blago iznad proseka, jer ipak radi se o premijum vozilu. Bitno je da nađete pouzdanog majstora koji radi BMW, a ne nekog svaštara. Svaki deo može se naći polovan, ali uvek je bolje staviti nov, tu nisam otkrio ništa novo. Međutim, cena novih delova može varirati i nekoliko puta u zavisnosti od brenda, zato je bitno da imate pouzdanog majstora koji će vas savetovati šta može sa otpada, a sa čime nema zezanja.

Pročitaj više

14. Jul 2021.
Dimitrije Nikolić MG moderator 16. Jul 2021.

BMW jedinica definitivno nije za svakoga. Namenjena je mlađima kao lifestyle model. Međutim, mnogi se zalete i kupe je misleći da su kupili seriju 3 u obliku Golfa, ali onda shvate koliko je auto neudoban, naročito kad sediš pozadi i koliko pozadi nema mesta. Verzija sa troja vrata je pakao ako si m...Pročitaj više

17. Apr 2021.

Cena/Kvalitet Pouzdanost Potrošnja Motor

Pouzdan, kvalitetna izrada, prelep osecaj u voznji. Polozaj za volanom top, upraljivost savrsena. Jako atraktivan model koji privlaci paznju iako je 2006 god.

Komfor

Manjak prostora na zadnjoj klupi i tvrdji na ogibljenju-oseca svaku neravninu.

04. Apr 2021.
Pročitaj sve utiske za BMW 1-Series Hatchback (04 on)
Postavi pitanje preko 50.000 vozača odgovara
Top