MojaGaraza - Ford Kuga (2008 - 2013) | MojaGaraža MojaGaraza - Ford Kuga (2008 - 2013) | MojaGaraža

Pronađi automobil

37 vozača ga je parkiralo
Nema ocena
N/A
 • Cena/Kvalitet:
  N/A
  Komfor:
  N/A
 • Održavanje:
  N/A
  Potrošnja:
  N/A
 • Pouzdanost:
  N/A
Prednosti
Mane

Pouzdanost

udoban...pregledan...visok...

nema cep.i kljuc za rezervoar......hauba se otvara kljucem...a dugme za paljenje automobila se nalazi pored dugmeta za "sva cetri migavca"

05. Okt

Cena/Kvalitet Potrošnja Motor

Cena vozila je ok u odnosu na ono što pruža. Vozim ovaj model već 6 godina i prezadovoljan sam. U totalnom fulu SUV za te novce niko ne nudi. Održavanje prihvatljivo, potrošnja otvoreno (100km/h) 6,5 grad do 8, zavisno od vožnje. Motor sa 136 konja veoma snažan

Komfor

Manjak mesta u prtljažniku, kao i za sedenje na zadnjoj klupi. 5 odraslih osoba se teško smeste

19. Feb 2017.
Petar Djokic 07. Jun

Poštovanje...Neosporno da je ford kuga odličan suv.Ali me zanima da li je skup za održavanje,i cena velikog servisa,kao i potršnja na otvorenom i po gradu?

Pouzdanost Potrošnja Motor

Ono što je Ford uspeo to je da je napravio vozilo sa visokom dinamikom vožnje, inače karakterističnim za Ford, sa odličnim motorom, malo tvrđim trimovanjem i ogibljenjem, ali auto zbog toga nije neudoban. Upravljanje je jako precizno i zaista se moraju postići dosta velike brzine da bi se ose...

Cena/Kvalitet Održavanje

E sad onaj sumračniji deo priče. Po meni Ford Kuga je SUV koji je rastrgnut između želja sa kojima je napravljen i mogućnosti koje ostvaruje. Dobre vozne karakteristike ostvaruje sve dok je suvo i dok temperature nisu oko nule ili niže. Na mokroj površini ili na snegu bez obzira na 4WD Kuga p...roklizava. Stvar je u tome što se na zadnje točkove prenosi pola snage tek kada prednji proklizaju. Sve to ide preko Haldex spoja koji je jako sličan na onome kod Volvo modela, sa tim da kod Volvo-a iz nekog razloga mnogo bolje funkcioniše. Ako želite na izlet i roštilj na Košutnjak, Kuga će vas slušati, probajte avanturu po malo ozbiljnijem blatu i platićete lokalnom meštaninu da dođe traktorom da vas izvlači. Kuga nema osim inteligentnog 4WD ni blokadu diferencijala ni ništa slično, tako da pustinju i prašumu odmah zaboravite. Sa druge strane ima klirens niži od 20 santimetara, tako da je dobra za penjanje na ivičnjake i ništa osim toga, jer to je zaista mali klirens za jedan SUV. Sa druge strane zadnja klupa nudi mesta za dva putnika, a tri ako baš mora. Uz to nema dovoljno mesta za kolena za krupnije osobe. Gepek mu po mom mišljenju plitak i mali. Kuga je SUV za grad, a ako hoćete vozilo i za njivu i za igranku vi lepo razmislite o Subaru Foresteru. To nije nelogično kada se uporede cene, jer zaista mi nije jasno kako se Ford Kuga cenovno našao u društvu, jednog Forestera, CR-V ili Mazde CX-5, koji su po meni, pogotovu Subaru mnogo ozbiljniji SUV od Kuge. Sa druge strane očajna mreža usluga i kvaliteta održavanja servisa Grand Motorsa, kao i skupi delovi nisu dobra preporuka. To ne znači da je Kuga nekvaltetan auto, naprotiv. Nije sklona kvarovima, udobna je i brza. Ona po meni samo nije ono šta ja očekujem od jednog SUV-a.

Pročitaj više

24. Nov 2014.
Pročitaj sve utiske za Ford Kuga (08 on)
Postavi pitanje preko 50.000 vozača odgovara
Top