MojaGaraza - Mladen Pacavra | MojaGaraža MojaGaraza - Mladen Pacavra | MojaGaraža

Mladen Pacavra

Član od 05. Jun 2012.

24 komentara

U garaži

Lista aktivnosti

planiram da kupim cherokee-a 88 godiste,zanimame potrosnja,odrzavanje i izdrzljivost ,sta mislite ?

23. Apr 2013.
Aleksandar Veljković 23. Apr 2013.

Potrošnja zavisi koji je motor u pitanju. Sa 4.0 rednim šestakom potrošnja benzina na otvorenom putu je oko 13-14 litara, u gradu oko 21-22, na ofroudu (u zavisnosti od zahtevnosti terena), 18-25 litara. Plin na putu 16-17, u gradu 25-27, ofroud u rasponu 22-30 (može i jače zimi kada se forsira dubok sneg). Održavanje - treba imati dobrog majstora, koji poznaje Jeep. Nema ih puno u Srbiji, ali ih ima. Koliki su troškovi održavanja, zavisi za šta se auto koristi. Za vožnju po asfaltu troškova skoro da i nema. Ako se redovno vozi ofroud treba računati na prilično redovnu zamenu svega na trapovima - pre svega krstova (kardana i poluosovina), zatim spona, ležajeva (na točkovima i u diferencijalima), kugli, i treba auto redovno dizati da se pogleda da se nije nešto razglavilo od terena (recimo, ume cev od ulja automatskog menjača dosta lako da ispadne iz hladnjaka, i onda može da bude belaja). Zato treba iskusan majstor, da zna šta treba da gleda. Što se tiče motora, tu nema šta da se radi - samo se redovno menja ulje i filteri, i može da traje i milion kilometara (slična je priča i za za automatski menjač ako je AISIN-Warner-ov AW4, što može biti s obzirom na godište).

Kako god, tema je prilično široka - dođi kod nas na forum (www.jeep-club.rs/forum) da popričamo o svemu natenane.

Aleksandar Veljković 28. Apr 2013.

Ja taj 2.1 nikada nisam posedovao, tako da mogu da govorim samo o utiscima drugih koje sam čuo. Sa samo 87 KS definitivno slabašan motor, doduše verovatno sposoban da stigne kojegde pod redukcijom (koja je na drumu beskorisna). Neki ljudi taj motor hvale kao solidno pouzdan (definitivno pouzdaniji o...Pročitaj više

Cena/Kvalitet Komfor Motor

Udoban auto,startan jtd motor mala potrosnja. Po utiscima drugih vozaca vidim da nije ni skup za odrzavanje

23. Nov 2012.

Kupio sam 156 icu 2002 god. sa 1.9 jtd motorom i u toku voznje mi se pali lampica za prisustvo vode u filteru za gorivo ( preveo sam na google translate-u sa italijanskog na srpski). Primetio sam da se pali kad dodam gas preko nekih 2300 obrtaja i to se upali na sekundu,dve i ugasi se . E sad me zanima da li ona sme uopste da se pali ,i sta da radim po tom pitanju ako ne sme ?

23. Nov 2012.
Тома Пауновић 23. Nov 2012.

Nijedna lampica nije normalna da se pali, sem ponekad poruka o niskom pritisku ulja kada ti se slucajno ugasi auto. Nisam bas 100% siguran, ali mislim da je u uputstvu pisalo da to ne treba ignorisati, tako da najbolje da odes do nekog servisa, bar na dijagnostiku da je nakace. Kada su zadnji put me...Pročitaj više

Стефан Ђаковић 23. Nov 2012.

Nemoj mnogo to da te buni, lose nam je gorivo i auto hoce da upali tu lampicu. Meni pokazuje gresku voda u gorivu par puta na 10000km. Ako hoces da budes miran uradi servis mali ulje i filtere i promeni pumpu gde sipas gorivo. Mol i Eko imaju najbolji evro dizel po meni kod nas.

Učitaj još odgovora

Zna li neko nesto o bmw-u serie7 e32 ,i kolika bi bila cena registracija za motor 3.5 88god?

17. Jun 2012.
Sasa Bozinoski 17. Jun 2012.

Raspitaj se u nekoj agenciji za registraciju,posto je auto stariji od 20 godina i ne placa se porez naluksuz,tako da ne bi trebalo da bude skuplje o 40 000 dinara.

Učitaj još odgovora
Top