S-line Technics MG moderator

Član od 16. Jun 2016.
Prati
5193 komentara
592 korisnih
19 beskorisnih
19 prijavljenih

U garazi

Lista aktivnosti

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

Ajmo ljudi pomagajte😂
Stanem na benzinsku, izvadim balon da covek naspe benzina za kosacicu, odem unutra da platim, vratim se, covek zatvorio gepek. Kad sam došao kući imam šta i da vidim, 5l pliva po gepeku. Izvadio sam tapacir, oprao, ali i dalje se u autu oseća miris benzina. Ima li neko ideju kako otkloniti taj odvratni miris? Inače, pumpadžija je maloumni bolesnik.

06. Apr
06. Apr
TOP KOMENTAR

Ali neverovatno je kako se benzin upije u posude u kojima duže stoji. Pričao mi lik koji je išao da zakrpi probušen rezervoar od benzina - skinut, ispran, ostavljen da se osuši i izvetri baš dugo. Kad je prišao da zavari - BUUUM!!! A druga situacija - moj drugar muljao sa naftom i kamionima, pa su ...Pročitaj više

x
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

Pozdrav,
Ima li neko na Garaži da dobro poznaje Saab? Reč je o modelu 93 2.0T 110KW. Vlasnik je normalno vozio i odjenom je nešto počelo da lupa u motoru, kada je došlepao auto nije mogao ni da zavergla. Probam okrenuti ručno i ne može. Skinem poklopac glave motora, lanac na mestu. Ispustim ulje, a u ulju ima vode. Skinem karter kad imam šta i da vidim. Pukla remenica radilice, puklo deklo u kom se nalazi uljna pumpa i raspala se uljna pumpa. Uljna pumpa se sastoji iz dva zupčanika koja su sjedi... njena u deklu. Ležajevi radilice su pocrvenili od temperature. Lanac je na mestu, svaki lančanik mogu naterati na oznake kad popustim ležajeve radilice 😂. Pukla je remenica, oštetila deklo i pumpu, nije bilo podmazivanja i motor je zaribao. U motoru imaju dva lanca. Jedan lanac pokreće dva pomoćna vratila, a drugi lanac pokreće bregaste. Na pomoćnim vratilima u bloku imaju neke lopatice, verovatno hvataju ulje i šalju ga dalje. Na levom pomoćnom vratilu gde dođe lanac (na lančaniku) imaju zubi, a na desnom nema zuba. Da li je moguće da je lanac pokidao zube, a da nije preskočio, a pritom nema opiljaka ili fabrički nema zuba mada ne verujem? Skinuo sam ja menjač, izvadio radilicu i poslao na obradu. Trebalo bi da izađe na drugu specijalu. Ležajeve sam našao nove, a remenica i deklo sa uljnom pumpom su polovni. Tri stvari mi nisu jasne. Prvo, kako je pukla remenica, drugo otkud voda u ulju i treće kako su pokidani zubi na pomoćnom vratilu, a da nije preskočio ili pukao lanac? Nije mi čak jasno šta se prvo deslio, da li je prvo pukla remenica radilice i oštetila uljnu pumpu i deklo zajedno sa zubima na pomoćnom vratilu ili su se prvo sje*ali zubi na pomoćnom vratilu pa oštetili remenicu i deklo sa pumpom. Ta pomoćna vratila imaju svoje oznake. Postoji li još neko mesto da je voda mogla dospeti do kartera, a da nije dihtung glave ili sama glava? Našao sam snimak na YT, ovako to izgleda: 'youtu.be/3NDNEx8kUZ8' Pročitaj više

20. Mar
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator komentariše

'youtu.be/6-0E2Nxtm6o
'😮😮?

28. Feb
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

Opel Astra G 1.4 16V 66kw
Kada je motor hladan, tek upaljen vuče dobro, znači dok je pod sauhom vuče ekstra, čim se malo ugreje, posle 2 min, ne vuče kako treba, dosta slabije, ne prima gas kako treba. Dijagnostika ne prijavljuje grešku. Čistio sam klapnu gasa, stavljao novu bobinu, novi protokomer, menjao filter vazduha i goriva ali nema pomoći. Je li se neko susretao sa ovakvim problemom i ima li neko ideju sta bi moglo biti? Da napomenem ovo se samo na jednom desilo, neema greske na tabli.

25. Jan
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator komentariše

Umiremm 😅😅

18. Jan
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

'youtu.be/jo3rdmRHq4s
'
Šta mislite o ovome? Deluje kul. Lako se montira, jeftino je, a i kako kažu veliki je procenat učinkovitosti. Takođe, ovo je bolje za aluminijumsku felgu u odnosu na lance. Da li ovo neko koristi i da li ovo može da se koristi kao obavezna zimska oprema zbog policije?

08. Nov 2017.
Učitaj još odgovora

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

Pozdrav svim članovima Garaže :)
Radi se o Renault Clio 1.2 benzin (nema plin). Kada se upali hladan, prvo jutarnje paljenje, nešto se čuje oko usisne i izduvne grane, neki zvuk kao frrr,frrr ,😂😂.. Posle 15ak sekundi taj zvuk nestane i ne pojavljuje se do sledeceg jutra. Zanima me da taj Clio nema slučajno one klapne u usisnoj grani i da li je neko imao ovakav problem?

13. Okt 2017.

S-line Technics MG moderator ima pitanje o

Drugari,
Reč je o Audi A4 B8 2.0 TDI 2008 god. Zanima me zaštita od krađe. Neki mi kažu da ugradim zeder, neki da premestim OBD i da stavim neki sasvim običan alarm, dok mi neko kaže da stavim neki skriven prekudač (sklopku) koja blokira dovod goriva. Interesuje me šta je najefokasnije i najbolje uraditi?
Unapred Hvala.

04. Sep 2017.
04. Sep 2017.

Treba i alarm ja sam stavio Sapu to ti je isto ko i zeder obd se ne izmesta nego se stavi drugi dzek, a mozes i taj prekid goriva. Generalno dovoljan je dobar alarm sa samonapajajucom sirenom koja se zavuce negde gde je nepristupacna,OBD i nesto od mehanicke zastite. To je dovoljno za narkomane i s...Pročitaj više

x
Učitaj još odgovora