MojaGaraza - Alfa Romeo 159 Sedan (2005 - 2011) | MojaGaraža MojaGaraza - Alfa Romeo 159 Sedan (2005 - 2011) | MojaGaraža

Pronađi automobil

Ostale fotke
Nema ocena
N/A
 • Cena/Kvalitet:
  N/A
  Komfor:
  N/A
 • Održavanje:
  N/A
  Potrošnja:
  N/A
 • Pouzdanost:
  N/A
Prednosti
Mane

Cena/Kvalitet Pouzdanost Motor

Bezbedan, siguran u voznji, u krivinama.

Tezak ko tenk. Potrosnja zbog toga malo veca. Preporucujem rikverc kameru.

07. Jun

Cena/Kvalitet Pouzdanost Motor

Bezbedan, siguran u voznji, u krivinama.

Tezak ko tenk. Potrosnja zbog toga malo veca. Preporucujem rikverc kameru.

07. Jun

Cena/Kvalitet Komfor

I posle 15 godina jedan od najlepsih automobila na nasim putevima, udoban, odlicna upravljivost, zivahan motor (1.9 jtdm 16v 110kW), relativno pristupacni delovi, sirok spektar servisa za popravku. Uzivanje u svakom minutu voznje.

Pouzdanost

Dosta inzenjerskih propusta na ranim modelima koji su godinama ispravljani u hodu. Evo nekih tipicnih problema na motoru 1.9 jtdm 16v 110kW sa predjenih 198,000 km, uvezenog iz Italije: auto je tezak, kocnice bi mogle biti bolje, na visokim kilometrazama krilca na usisnoj grani sklone su da se odlo...me i upadnu u motor, EGR ventil se cesto zapusava, pucau creva visokog pritiska serva (mora se staviti samo iz orginala zbog specificnog dizajna koji se tesko pravi), sito cantre za servo ulje se prlja i moze da pravi problme, servo pumpa se sklona kvaru jer ulazi zaprljano servo ulje zbog kvara na letvi volana, lose projektovana letva volana koja propada zbog ulaska vode, neopuzdan bendix alnansera, nepouzdan vakuum sistema kocenja, 2 nosaca motora odlaze zbog kilometraze i stila voznje, osetljive dizne goriva cija je popravka izuzetno skupa, ulazak vode i maglenje stop svetala, losa prednja svetla zbog dizajna fara i loseg sociva. I pored svih ovih problema i mnogih drugih ulaganja, tipa zamena plivajuceg zamajca i seta kvacila, remonta trapa (zbog tezine vozila), kao i redovnih troskova kao sto su mali i veliki servis i promene plocica, ALFA se ili voli ili ne. Sve je ovo moguce srediti, ali je potrebno mnogo novca, volje, strpljenja, kako vaseg, tako i majstora koji popravljaju vasu ALFU. Problem je sto u Srbiju stizu zapusteni automobili sa velikom kilometrazom. Ipak, jednom kada se sve to sredi Alfa 159 se stabilizuje i tada pokazuje svoju pravu prirodu dinamicne i markantne limuzine. Tada ostaje samo da se uziva u voznji. Ipak, sve to treba izdrzati, ali i izvesti racunicu da li se sve to isplati.

Pročitaj više

05. Maj
Pročitaj sve utiske za Alfa Romeo 159 Saloon (06 on)
Postavi pitanje preko 50.000 vozača odgovara
Top