Darko Petrovic

Član od 23. Okt 2015.
Prati
1164 komentara
51 korisnih
1 beskorisnih
1 prijavljenih

U garazi

Lista aktivnosti

Darko Petrovic ima pitanje o

Поздрав, имам једно питање.
Да ли неко од Вас врши комби превоз путника или познаје неког да има комби и вози народ у нека места ван Србије, било где..
Планирао сам куповину комбија 8+1 због дозволе, немам категорију за мини бус.
Има ли 'леба од тога, које су цене превоза, колико од прилике остаје пара од неког превоза?

20. Jul

Darko Petrovic komentariše

42 године од чувене Експедиције Крагујевац Килиманџаро..
11.000 километара, по лошем путу, кроз пустињу са возилом од 55КС.
Одгледао сам експедицију по ко зна који пут, и у неким тренуцима те обузима језа. После ове Заставе 101, све је било промашај у Крагујевачкој Застави.

19. Jul
19. Jul

Пријатељ, човек стар 72 године има овог Стојадина, ауто прешао око 140.000 (купљен нов, вожен само на славе и славља, стоји у гаражи), за сваки дан ту је Југиша...И дан данас пали на чвргу, годишње ради сервис и ако за то време пређе 2-3 хиљаде километара. Стојка је као чаша и нема намеру да је прод...Pročitaj više

x
Učitaj još odgovora

Darko Petrovic ima pitanje o

Може неко да ми објасни, у чему је уствари поента..
Возим Мерцедеса 190 2.0 дизел, модел 1985 година.
Код мене је мало јаче од годину дана, са њим сам прешао преко 20.000 километара за то време. Редовно сам радио сервисе, сипао ГМ 10w40 уље (Опелово) као и претходни власник и ауто је помало трошкарио уља, не знам колико, од прилике мало јаче од литра од замене до замене. Последњи пут кад сам радио сервис пре 1.500км, по наговору мог оца уместо ГМ-а сипао сам ФАМ Крушевац 10w40. После 1500 киломе... тара, није мрднуо са врха мерача, можда трунка нека. Још сам сад са њим ишао на море, нисам га штедео, 80-90-100 (четворостепени мењач). Сад да ми неко објасни до чега је то да неко уље трошкари а неко не.
И да се похвалим, просчена потрошња је била 5.4-5.5 литара :D
Pročitaj više

18. Jul
18. Jul

Ulje može da se troši ako je lošije, pa se brže degradira i pada mu nivo.

Ali ima jedna caka kod starijih motora koji mnogi ne znaju . Kad se sipa mnogo loše ulje kod motora koji već gube kompresiju, onda ono ne dihtuje dovoljno. Onda se jedan mali deo goriva sliva u karter i posledica je da nivo n
...Pročitaj više

x
Učitaj još odgovora

Darko Petrovic ima pitanje o

Kojeg benzinca preporucujete i od koliko konja? Kakva je limarija na ovom modelu do 2000. godista, kako motori podnose plin. Ima li torziju ili je multilink ogibljenjee? Hvalaaa.

10. Jul

Darko Petrovic ima pitanje o

Цена уградње плина у Мерцедеса Ц180/200?
Онако од прилике, нисам се у последње време баш информисао око тога.
Хвалаа.

08. Jul

Darko Petrovic ima pitanje o

Поздрав, кумашин има проблем.
У питању је двица са 1.3 мотором и директим убризгавањем бензина, са полусеквент плином. Проблем је тај што кад упали хладан на ауту варирају обртаји док је хладан, а кад се загреје хоће да се угаси..док на плин ради лепо а кад се загреје на плину се не чује.
Замењен је (регулатор лер гаса) налази се испод усисне гране, има два црева и џек где дође струја. Струја иде са термодавача у комп, па из компа у њега, тако чита сигнал дал је мотор, врућ, хладан или млак. Пос... ле замене тог дела, ауто нема саух кад се упали хладан, али кад се загреје не чује се да ради на бензину, а ни на плину.
Сад питање за Вас, има ли ту још какав вентил, релеј, још нека зајебанција, да смо ми прескочили да би ауто имао саух приликом хладног старта? 1.3 1992 годиште.
Pročitaj više

06. Jul

Darko Petrovic ima pitanje o

Поздрав, шта има?
Једно питање везано за климу. Од кад сам купио кола, клима не хлади.
Отишао сам да напуним климу у познати сервис (неко га хвали, неко куди). Мајстор је рекао да је рикнуо компресор и да замена кошта 250 еврића, ја реко, нема везе мож' то и без климе..одустанем од пуњења..
После тога, седим у колима, стиснем ја дугме да упалим компресор и осети се да ауто мало обори обртаје, типа са 800 спусти на 600 и врати после на 800, чује се да промени звук, ПК кајиш ореће ону ременицу од ... климе.
Да ли је то могуће да се деси када компресор рикне? Да ли ствара отпор мотору покварени компресор, или је код мене све исправно а овај из сервиса хтео мало више да ми наплати, да каже да је заменио компресор а уствари само напунио климу??
Aстра 1.7ДТИ
Pročitaj više

03. Jul
Učitaj još odgovora

Darko Petrovic ima pitanje o

Може ли се од првог јула у Црну Гору без пасоша???

17. Jun

Darko Petrovic ima pitanje o

Јел растурао неко некад Мерцедеса 190..
Занима ме одакле почети вадити полицу између возачевог и сувозачевог седишта, код ручне кочнице и мењача??

10. Jun
10. Jun

Сређивао ручну кочницу, до сад био у каналу и ништа нисам радио..
Јебем ти малу привреду и кинезе ко их измисли, 3 сата седим турпијам џекове и лежишта да на крају сазнам кад сам све наместио да су ми дугачке сајле од ручне кочнице, извучем ручну на 7-ти зуб не хвата ништа а ново све стављено...

x

Darko Petrovic komentariše

Људи какво је ово наше Крушевачко уље за моторе, ја од кад сам сипао 10w40 у моја кола, мање ми троши уља него док сам сипао Опелово уље, а и на мерачу кад извучем доста ми масније изгледа него ГМ..

08. Jun