Diskusije | MojaGaraža Diskusije | MojaGaraža
Objavi

Pozdrav svima, Potpuno sam nov na forumu i auto svetu, tako da ako neki deo pitanja zvuči glupo, ne zamerite. :) E ovako, nameran sam da kupim polovan Audi A4, pa ću vam sad proslediti najbolje moguće specifikacije koje bih voleo da ubodem: Brend: Audi Model: A4 Motor: 2.0 Gorivo: Dizel Snaga: 140-200 KS Kilometraža 100.000-200.000 km Menjač: Manuelni Boja: Crna E sad. postoji više varijanta kako bih mogao da kupim auto, ali sve više naginjem ka opciji da auto kupim u inostranstvu. Švrljao sam malo po auto sajtovima iz Nemačke, Švajcarske, Italije, i Austrije (autoscout24 sasvim super pokriva sve ove zemlje). Tragajući na tim inostranim sajtovima, naišao sam na neke pikove, i evo jednog takvog. 'www.autoscout24.com/offers/audi '... ?cldtidx=2 E sad, moje pitanje je generalno da li imate neki savet prilikom kupovine automobila ove klase i specifikacija? Da li možda imate nekog da mi preporučite ko bi mogao da mi pomogne u mojoj nameri da uvezem auto? Koliko bi sve to koštalo i da li bi bilo pametno verovati nekom na reč da vam doveze auto bez da ste ga vi prethodno lično videli i probali? Hvala vam unapred!

Poštovani, Moj poznanik je 13.06. ove godine, vozeći moj automobil, počinio najteže saaobraćajno delo - usmrtivši pešaka, na pešačkom prelazu. Brzina kretanja je bila daleko iznad dozvoljene, a počiniocu dela su tokom uviđaja detektovane psihoaktivne supstance u organizmu. On je priveden u stanicu, ne znam tačno koju, javio se mom suprugu na kratko da nas obavesti šta se dogodilo, i da mene zamoli da ne prijavljujem da mu nisam dala dozvoju, niti ovlašćenje da upravlja mojm vozilom, ono se nalazilo kod njega u privremenom posedu samo stoga što ga je u ranijem periodu koristio uz moju saglasnost jedno kraće vreme a potom, kad sam tražila da mi vrati auto, nisam bila u mogućnosti da ga primim sa puno nastalih kvarova i oštećenja za koje nisam znala da ih je napravio, pa smo se dogovorili da pod hitno sanira štetu na vozilu i vrati mi ga u stanju u kakvom ga je preuzeo, izričito sam mu naložila da se auto NE SME više koristiti, u privatne svrhe, do sanacije, i da samo sme da se nalazi parkiran pored njegove kuće ili u krugu obližnjeg auto-servisa gde je sanacija trebalo da se obavi. Tokom dužeg perioda u kome sam čekala da se dogovor ispoštuje, kako sam naknadno saznala, on je istom frekvencijom i sa istim nemarom i dalje koristio auto za svoje privatne potrebe dakle suprotno mojoj izričitoj zabrani. Nakon dvodnevnog pritvora, izrečena mu je 15.06. mera od mesec dana pritvora, nakon isteklog meseca, pritvor mu je 15.07. produžen do daljnjeg i trenutno je on dakle pritvorenik u CZ-u. Problem MOj je što aosolutno nemam BAŠ NIKAKVIH informacija, niti ideju koim putem da tragam, o tome šta se desilo sa MOJIM autobomilom kojim je izvršeno delo, i zbog čega do dana današnjeg od saobraćajne nezgode, dakle 0d 13.06, dva i po meseca ne dobijam kao vlasnik vozila nikakvu informaciju od nadležnih organa o tome kada ću moću da raspolažem svojim automobilom. Jako mi je hitno jer sam u ogromnim finansijskim problemima i auto sam već odavno nameravala da prodam, sprečena sam ovim nemilim događajem. Kako da saznam bilokakvu informaciju u vezi svog automobila?

Poz svima na forumu ajde malo da pokrenem drugaciju temu :D. U komentare pisite koja auta vozite, koja vam je potrosnja u gradu, otvorena i kombinovana. Ali ajde da svi budemo posteni i iskreno napisemo bez onog moj auto trosi 2 litra :D Ford mondeo 2.0tdci 103kw - grad 9, otvorena -6,2 , kombinovana 7,5 :D

Top